Werkplaats Martina Huynh en Jonas Althaus

Journalistiek designonderzoek

Wie is zijn Martina en Jonas?

Martina Huynh en Jonas Althaus richtten in 2018 designstudio Cream on Chrome op. Samen werken ze voor musea en onderwijsinstellingen in Nederland en België. Met een sterk conceptuele insteek, vertalen ze op een speelse manier research van maatschappelijke ontwikkelingen naar voelbare ervaringen, vaak in de vorm van een interactieve installatie.

Martina werd als design researcher en interaction designer genomineerd voor een Dutch Design Award met haar Basic Income Café. Een project waarmee ze in 2018 cum laude afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven.

Wat houdt deze werkplaats in?

Ze gebruiken Design-strategieën om politieke en sociale gevolgen van opkomende technologieën te onderzoeken. Daarnaast vinden ze digitale menselijkheid en alternatieve vormen van ecologie en economie razend interessant.

Wat is de meerwaarde van deze Werkplaats?

Kan deze researchmethode nieuwe inzichten opleveren voor de journalist? Kan de journalist een rol spelen bij de definiëring van sleutelbegrippen in het nieuws over de lange termijn? Dit zijn vragen die in deze Werkplaats zijn onderzocht en uitgekristalliseerd.

Wat is het resultaat?

Wil je meer weten, bekijk dan hier de website die bij dit project De Newsslider hoort.

Maar weten van Cream on Chrome? Bekijk hier de de projectpagina van 4-D News.

Werkplaats

Stel, je wilt de beste journalistiek opleiding van Nederland zijn. Wat doe je dan?

Publicatie Ontwerpen aan de Journalistiek Design & Journalistiek